12 Eylül 2009 Cumartesi

2010 Çizme Modelleri

Sıcak günlerin sonlarına doğru yaklaşıyoruz yavaş yavaş.Uzun ve deri çizmeler bu sezon ön planda.2010 çizme modelleri de vitrinlerdeki yerlerini şimdiden aldılar.































Louis Vuitton 2009 2010 Kış Kataloğu

2009 2010 Louis Vuitton kış reklamları yüzü Madonna olmuştu.Louis Vuitton 2009 2010 katoloğunuda moda severlere sundu.Bu kışın en çok kullanılacak parçaları deriler ve kürkler olacak gibi görünüyor.Bunların haricinde göze çarpan diğer detaylar ise; örgü pançolar, uzun deri eldivenler, balon etekler, kısa çoraplar, kısa botlar, uzun kabanlar, bele takılan kemerler...






























Canlı bir cilt için, peeling...


Canlı bir cilt için, peeling...



Neden Gerekli? Yeni hücrelerin oluşmasıyla eski hücreler cildin yüzeyine doğru itilir ve cilt yüzeyinde ölü hücre tabakası oluşur. Nasıl Uygulanmalı?Haftada bir kez, cildi tahriş etmeden masaj yapılarak uygulanır ve bir süre sonra durulanır. Böylece cildinizin ölü hücrelerden arınarak yenilenecektir.

İdeal bir peeling ürünü, cildi ölü hücrelerden arındıracak kadar güçlü ama aynı zamanda cildi yıpratmayacak kadar yumuşak olmalıdır. Ayrıca, peeling sonunda cilt mutlaka nemlendirilmelidir.

Göz makyajını temizlerken ;




1 2 adet makyaj temizleme pamuğuna bir miktar krem döküp birbirine sürün. (Çok fazla krem kullanmaktan kaçının)

2 Pamukları gözünüzün üzerine koyup, bir süre öyle bekleyin. Sonra makyaj kalıntıları temizlenecek şekilde pamukları gözlerinizden çekin.


3 Kremli bölümü içe gelecek şekilde pamukları katlayın ve üzerine temizleme losyonunu dökerek, tüm göz çevrenizi temizleyin.


4 Kirpiklerinizi rimeli sürdüğünüz yönde hareketlerle (içten yukarı doğru) temizleyin. Tüm bu işlemin ardından, hassas göz çevrenizi mutlaka nemlendirin.

Sivilceli ciltlere makyaj yaparken;



1 Genel olarak sivilce sorunu yağlı ciltlerde görülür. Bu nedenle kullanılacak makyaj malzemeleri kesinlikle yağ içermemelidir.

2 Pudralı ve su bazlı fondötenler tercih edilmeli ve üzerinde sivilce yapmaz ibaresi bulunan ürünler kullanılmalıdır.

3 Kesinlikle krem allık kullanılmamalı bunun yerine pudra allık uygulanmalıdır.

4 Çok yağlı parlatıcılar dudak bölgesinde sivilce yapabileceğinden parlatıcılar yerine normal rujlar tercih edilmelidir.

Daha dolgun saçların sırrı:



Doğru kesim ve tarama şekli saçınızın çok daha dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlar.

1 Saçlarınıza dolgunluk kazandırmak için, kuruturken yuvarlak fön fırçanızı dik bir şeklide, iki parmak kalınlığında saçınıza dolayın ve o şekilde kurutun.

2 Kuaförünüzden saç uçlarınızı incelterek kesmesini isteyin.

3 Saçlarınızı kuruturken dipten dışa doğru ters bir şekilde tarayın ve yine bu yönde kurutun.


MASKARA İLE BAKIŞLARINIZ DEĞİŞSİN


Rimel ya da diğer adıyla maskara... Göz güzelliğine noktayı koyan, makyajın önemli bir etabı ve tamamlayıcısı.


Kirpiklerinize göstereceğiniz özen bakışlarınızı derinleştirerek, anlam katacaktır.Maskaranın kirpiklerdeki ve dolayısıyla da gözlerdeki etkisini çok iyi bilen makyaj uzmanlarına göre; başka hiç bir makyaj malzemesi kullanmadan tek seçim hakkınız olduğu durumlarda, maskarayı seçmeniz en akıllıcası olacaktır.Makyaj yapmaya zaman bulamıyorsanız, birkaç kat maskara, görünümüzü hemen değiştirerek bakışlarınıza ve yüzünüze canlılık katacaktır.


Kolay görünse de, göze maskara uygularken bilinmesi gereken bir kaç ayrıntı söz konusudur. Özellikle fazla maskara kullanmak, kirpiklerin pul pul olması, akması riskini artıracağı gibi sert ve biçimsiz durmasınada neden olabilir. Maskaradan ağırlaşmış kirpiklerin hiç bir zaman uzun, kalın ve güzel görünmeyeceğini unutmamak gerekir.


Ayrıca, rimel fırçasında fazla rimel olmamasına dikkat edin. Fırçayı dikine tutun ve rimeli enine hareketlerle sürün. Rimel kurumadan gözlerinizi açıp kapamayın. Kirpikleriniz tamamen kurumadan temiz bir rimel fırçası ya da bir kirpik tarağıyla tarayın. Geceleri rimelinizi mutlaka temizleyin, aksi halde ertesi gün yeniden rimel süremezsiniz.


Genellikle siyah ve kahverengi rimel tercih edilir. Mavi, yeşil ve mor gibi renkli rimeller, kahverengi ya da siyah bir rimelin üstüne ve kirpiklerin ucuna sürüldüğünde güzel duracaktır. Renkli rimel kullanmak isterseniz bunu giysinize ve gözlerinizin rengine uydurmanızda fayda var.


Açık tenli ve mavi gözlü kadınlarda lacivert rimel çok güzel duruyor olsa da, gözlerinize ışıltı vermek ve göz makyajınızı daha belirgin hale getirmek istiyorsanız, göz renginiz ne olursa olsun siyah renk rimel kullanmalısınız.


Eğer göz renginizi ortaya çıkarmak ve renklerle oynamak istiyorsanız; Gözleriniz yeşilse, yeşil veya lal kırmızısı, mavi veya griyse, mavi veya kahverengi, kahverengiyse, mavi, yeşil veya kahverengi bir rimel tercih edebilirsiniz.







GÖZ MAKYAJINDA FAR'IN ETKİSİ


Yüzün en dikkat çekici yeri olan gözlere, doğru renklerle yapacağınız bir makyaj, istediğiniz etkiyi bırakmanıza yardımcı olacaktır.


Kaliteli bir farla, istediğiniz tonu yakalayabilir, teninize uygun bir göz makyajı ile etkileyici bakışlara kavuşabilirsiniz. Ayrıca, bu yıl çok moda olan, ıslak görünümlü ışıl ışıl simli farlarla da yüzünüze ışık katabilir, bu sayede dikkat çekici görünebilirsiniz.


Farklı renk ve çeşitteki farlarla harika görünmek için; öncelikle, hangi renk gruplarının hangi tene yakıştığını bilmek ve makyajı buna göre uygulamak gerekir.


Eğer açık tenliyseniz, hemen her renk far kullanabilirsiniz. Özellikle karamel, kahve, gri, altın rengi ve portakal tonları bu ten grubu için ideal renklerdendir. Kızıl tenliler karamel, gri veya lila gibi renkleri, esmer tenliler ise renk sınırlaması olmadığından rahatlıkla koyu tonları tercih edebilirler.


Farkedilir bakışları yakalamak için sadece teninize uygun renkleri seçmek yeterli olmayacağından, aynı zamanda nasıl uygulanması gerektiğini de bilmek gerekir.


Farklı renklerde seçilmiş farlar, beraber kullanılırken, renk geçişleri açıktan koyuya doğru olmalı ve koyu renk kirpiklerin dibine sürmelidir. Koyu tonlar yanlara doğru hafif uzatılmalı ve en koyu ton da derinlik katması için göz kapağının bitiş çizgisine uygulanmalıdır.


Doğal bir görünüm isterseniz, açık tonlardaki farları tercih etmelisiniz. Hafif bir makyaj bile yapıyor olsanız, yüzünüze ışık katmak adına, mutlaka far sürmelisiniz. Bu anlamda renk seçimlerini de açık pembe veya şeftali tonlarında yapabilirsiniz.


Eğer, farınızın göz kapaklarınızın üzerinde birikmesi gibi sorunlar yaşıyorsanız; yağ bazlı farlar yerine, yoğun renk pigmentleri içeren pudralı ya da hafif sedefli farlardan kullanmalısınız. Sedefli maddeler göz kapağının üzerine yapıştığı için birikme yapmayacaktır.



DUDAK MAKYAJI




Dudak makyajı denildiğinde rengarenk rujlar gelir ilk önce akıllara. Kadının baş döndürücü albenisini ortaya çıkaran dudakların vazgeçilmezidir rujlar. İster gizemli ten rengi, ister güçlü kırmızı olsun, ruj bir kadının seksi görüntüsünün mimarıdır.



Bir çok ruj rengi arasından doğru seçimi yapmak gerçekten de zordur. Doğru renkte seçilmemiş bir ruj kadınların güzelliğine gölge düşürebilir.

İnce Dudaklar

Dudaklarınızın daha dolgun görünmesini istiyorsanız dudak çerçevesini dudak çizgisinin dışından çekin. Çerçeveyi iki yana kadar iyice uzatarak açık bir tonda çizin, dudağınızı açık bir rujla renklendirin.. Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Parlak pembe ve şeftali tonlarını tercih edebilirsiniz.

Kalın Dudaklar

Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün, parlak ve sert renklerden kaçının. Dudak çizgisini dudaklarınızın içinden çizin. Dudak boyanızın ve çizgisinin hemen hemen aynı renkte olmasına özen gösterin. Koyu renkli rujları tercih ederek dudaklarınızı daha ince gösterebilirsiniz.

Bronz Tenliler

Mor ve leylak gibi renklerden kaçının. Bal ve karamel tonlardaki rujlar bronz tene mükkemmel yakışır.

Kendi Renginizi Yaratın

Profesyonel bir makyöz gibi, farklı tonları karıştırıp, kendi renginizi elde edebilirsiniz. Örneğin, koyu tonlar ile altın rengini karıştımayı deneyin.

GÖZ RENGİNE GÖRE MAKYAJ


Her kadın için gözler büyük önem taşır. İnsanlarla iletişim kurarken, yüzümüzde dikkat çeken ilk noktadır gözlerimiz. Dolayısıyla iyi bir izlenim bırakabilmek adına, her bayan için gözler gizli bir silahtır. İşte bu yüzden böylesine önemli olan gözlerimizi en doğru şekilde kullanmalıyız. Abartılı bir makyaj ya da yanlış renk seçimleri nedeniyle, gözlerinizin güzelliğini saf dışı bırakma tehlikesine karşın; göz renginize uygun makyajı tercih etmelisiniz.

Mavi gözlüler
Mavi gözlerin güzelliğini ortaya çıkarmak için, turuncu ailesinden bir ton oldukça akıllı bir seçim olacaktır. Bunun yanında kahverengi kalemle gözlerinizin alt ve üst kenarlarını çizerek, göz şeklini belirginleştirebilirsiniz. Far için mercan tonlarını tercih etmeniz en uygun olanı. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın ve derinlik vermek için, özellikle göz çizgisinde farı daha belirgin olarak sürün. Aynı zamanda füme de mavi gözleri buğulu gösterir.

Yeşil gözlüler
Gözleriniz yeşilse, bakışlarınızı keskinleştirmek için, kırmızı tonlarında bir renk seçebilirsiniz. Pembeler ve sıcak lavanta tonları gözlerinize en iyi giden renklerdir. Ayrıca açık sarıya çalan bakır tonlarını çok ince bir şekilde kullanırsanız ilgi çekici bir makyaj sağlayabilirsiniz. Böylellikle gözleriniz yeşili daha belirgin ve dikkat çekici olarak ortaya çıkacaktır.

Kahverengi gözlüler
Eğer gözleriniz kahverengiyse işte o zaman yapmanız gereken şey mavi renk kullanarak, onları ön plana çıkarmak. Böylelikle gözleriniz son derece çekici görünecektir. Işıltılı bir mavi tercih ediyorsanız, gözünüzün alt tarafını koyu bir mavi kalemle çizerek, kalemin üzerine açık renkteki farı sürün. Dikkat çekmekten kaçınıp doğal olmak isteyenler ise haki ve kahverengi tonları da kullanabilirler.

Ela gözler
Ela gözlüler kahverengi tonlarını kullanmalıdır. Bu göz rengini belirginleştirerek gözleriniz doğal güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Ancak kahverengi tonlarını göz kapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanırsanız gözlerinizdeki çekiciliği önce siz sonra da etrafınızdakiler farkedecektir.

11 Eylül 2009 Cuma

Çabuk Ve Güzel Makyaj Yapmanın Sırları


Çok az zamanınız var ve evden hemen çıkmanız gerekiyor bu durumda makyajınız ne olacak?İşte size, adım adım hızlı makyaj önerileri: TenCildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün. Göz altlarınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı.Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin. Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle aynı tonda veya yarım ton daha açık seçin.

Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün. GözÜst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün. Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri, siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin. Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün. DudakDudak kalemi kullanıyorsanız, rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çevreleyin.Fırça ile rujunuzu sürün. Dudaklarınızın tam ortasına bir parça parlatıcı ekleyin.

Mango 2009 Defilesi










Ünlü giyim firması Mango 2008-2009 sonbahar/kış koleksiyonunu bu gece İstanbul Four Seasons Hotel the Bosphorus’ta ünlü mankenlerin podyuma çıktığı bir defile ile tanıttı. Çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşen ve kareografisini Öner Erez’in yaptığı defilede içlerinde,Tuğçe Kazaz, Tülin Şahin, Fatma Yaman, Tuğçe Güder, Senem Balcı, Ece Sükan, Fatma Yaman, Julia Nitu, Tanya nında bulunduğu mankenler podyuma çıktı.