12 Eylül 2009 Cumartesi

MASKARA İLE BAKIŞLARINIZ DEĞİŞSİN


Rimel ya da diğer adıyla maskara... Göz güzelliğine noktayı koyan, makyajın önemli bir etabı ve tamamlayıcısı.


Kirpiklerinize göstereceğiniz özen bakışlarınızı derinleştirerek, anlam katacaktır.Maskaranın kirpiklerdeki ve dolayısıyla da gözlerdeki etkisini çok iyi bilen makyaj uzmanlarına göre; başka hiç bir makyaj malzemesi kullanmadan tek seçim hakkınız olduğu durumlarda, maskarayı seçmeniz en akıllıcası olacaktır.Makyaj yapmaya zaman bulamıyorsanız, birkaç kat maskara, görünümüzü hemen değiştirerek bakışlarınıza ve yüzünüze canlılık katacaktır.


Kolay görünse de, göze maskara uygularken bilinmesi gereken bir kaç ayrıntı söz konusudur. Özellikle fazla maskara kullanmak, kirpiklerin pul pul olması, akması riskini artıracağı gibi sert ve biçimsiz durmasınada neden olabilir. Maskaradan ağırlaşmış kirpiklerin hiç bir zaman uzun, kalın ve güzel görünmeyeceğini unutmamak gerekir.


Ayrıca, rimel fırçasında fazla rimel olmamasına dikkat edin. Fırçayı dikine tutun ve rimeli enine hareketlerle sürün. Rimel kurumadan gözlerinizi açıp kapamayın. Kirpikleriniz tamamen kurumadan temiz bir rimel fırçası ya da bir kirpik tarağıyla tarayın. Geceleri rimelinizi mutlaka temizleyin, aksi halde ertesi gün yeniden rimel süremezsiniz.


Genellikle siyah ve kahverengi rimel tercih edilir. Mavi, yeşil ve mor gibi renkli rimeller, kahverengi ya da siyah bir rimelin üstüne ve kirpiklerin ucuna sürüldüğünde güzel duracaktır. Renkli rimel kullanmak isterseniz bunu giysinize ve gözlerinizin rengine uydurmanızda fayda var.


Açık tenli ve mavi gözlü kadınlarda lacivert rimel çok güzel duruyor olsa da, gözlerinize ışıltı vermek ve göz makyajınızı daha belirgin hale getirmek istiyorsanız, göz renginiz ne olursa olsun siyah renk rimel kullanmalısınız.


Eğer göz renginizi ortaya çıkarmak ve renklerle oynamak istiyorsanız; Gözleriniz yeşilse, yeşil veya lal kırmızısı, mavi veya griyse, mavi veya kahverengi, kahverengiyse, mavi, yeşil veya kahverengi bir rimel tercih edebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder